Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel sköt ihjäl två palestinier

Annons

Israelisk militär har dödat två medlemmar av al-Aqsamartyrernas brigader i en gryningsräd i Nablus.

Den väpnade palestinska rörelsen rapporterade själv att de två tillhörde brigaderna och att den ene av dem var Amin al-Lubadi, en känd bombtillverkare.

Israeliska soldater slog till i natt. De omringade det hus i Nablus där de två befann sig och beordrade de boende att komma ut. De flesta lydde, men de två al-Aqsamännen stannade kvar. En eldstrid utbröt och de två dödades, meddelade gruppen.

Amin al-Lubadi var efterlyst av israelerna sedan tre år.

Palestinska sjukvårdare bekräftade att de två var döda.

Gårdagen var blodig även på andra håll. Fem människor dödades i israeliska räder på norra Västbanken, ett område känt som ett fäste för palestinier aktiva i kampen mot Israel.

En av dem som dödades var en 17-årig flicka. Hon träffades av en israelisk kula när hon tittade ut ur ett fönster, sade palestinska tjänstemän.

I norra Gazaremsan dödades i går en 37-årig man i en israelisk flygräd _ ett svar på en palestinsk raketattack mot Israel.

Palestinska tjänstemän underströk att blodspillan skadar strävan att utvidga det eldupphör som gäller i Gazaremsan till Västbanken.

Vapenvilan i Gaza har gällt sedan november 2006. Den har mestadels respekterats, även om palestinier skjutit enstaka raketer mot Israel.

Palestiniernas president Mahmud Abbas har i samtal med premiärminister Ehud Olmert föreslagit att vapenvilan ska utvidgas till Västbanken, där israeliska styrkor ofta genomför räder på jakt efter aktivister.

TT

Mer läsning

Annons