Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel dödade Hamasmän

Annons

Minst elva personer dödades och över 25 skadades när israeliska soldater, med flygunderstöd, under torsdagen trängde in i Gazaremsan.

Två soldater rapporteras ha sårats.

I utkanten av flyktinglägret al-Maghazi, ungefär en kilometer från gränsen, inleddes en intensiv skottlossning mellan beväpnade medlemmar av Hamasrörelsen och israelisk militär. Merparten av de dödade uppgavs tillhöra Hamas. En av dem var en lokal militärbefälhavare.

En kameraman som arbetar för Hamas tv-kanal al-Aqsa fick båda benen amputerade sedan han först träffats av en granat och sedan av två kulor. En israelisk militärtalesman sade att kameramannen inte kunde anses vara journalist, då han var "en del av Hamas väpnade gren".

Israel lämnade Gazaremsan 2005 efter 38 års ockupation men har gjort markräder och flygattacker sedan dess för att få stopp på palestinska raketattacker mot mål i Israel. I onsdags kväll besköt och skadade israeliska marktrupper två palestinier som enligt armén tänkte skjuta raketer mot Israel.

I staden Gaza förhindrade Hamas poliser statstjänstemän att gå till jobbet då det lokala styret förklarat torsdag och fredag som veckoslut. På Västbanken, där Hamas rivaler al-Fatah har makten, är det fredag och lördag som gäller.

TT

Mer läsning

Annons