Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ismaila vill hjälpa sina forna landsmän

Annons

Det är fattiga familjer i byn Nyofelleh paret Jammeh hjälpt under flera år. En stor box med allt från kläder till tekniska prylar står på Mora Återbruk.

Nu försöker Ismaila och Marie Louise samla pengar till transporten.

- Boxen ska skeppas med båt från Stockholm till Gambia i februari. Sedan räknar vi med att själva åka ned till Gambia i mars för att ta emot transporten och se till att innehållet når fram till Nyofelleh, berättar Ismaila.

Han och Marie-Louise berättar att Mora Återbruk skänkt massvis med kläder, skor och väskor.

- En solpanel ska min far sätta upp åt Ismailas föräldrar. Hans föräldrar tar hand om flera barn och de behöver elektricitet, fortsätter Marie Louise.

- Det är flera företag som hjälpt oss. Ett Moraföretag har byggt en stor box så att alla saker kan skickas med ett fraktbolag. Ett åkeri ställer upp med frakten av boxen ned till skeppet i Stockholm där den ska lastas över i en container. Två kyrkor i Mora har skänkt tusen kronor var till båttransporten, som förmodligen kommer att kosta cirka 7 000 kronor.

Marie-Louise och Ismaila Jammeh har filmat och kommer att filma på plats för att så småningom kunna presentera hur hjälparbetet fungerar.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons