Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall tågresa från Mora till Stockholm

Annons

Iskall vagn och en dörr som inte gick att stänga. Ett sällskap från Mora på åtta personer gick in i vagn 12 och lämnade Mora vid sjutiden i lördags morse. De hade tänkt sig en trevlig färd i gemenskap till Stockholm. Till en början drabbades de dock av den dåliga standard SJ:s vagnar har på sträckan Mora-Stockholm.

En av de åtta resenärerna berättar att det var minus 15 grader utomhus. En dörr ut till det lilla utrymmet mot vagn 13 gick inte att stänga och kylde ned bagagerummet. I vagn 12 finns en kioskförsäljning vilket drar en strid ström med resenärer som ska handla.

Den kvinnliga tågmästaren konstaterade att dörren mot vagn 13 inte gick att stänga. De åtta resenärerna fick flytta över till första klass, vilket räddade resan.

- När vi åkte hem till Mora i söndags kväll var dörren fortfarande trasig i vagn 12. Dessutom hade jag hört av en annan resenär att felet var detsamma redan i fredags. Har SJ sålt ut alla reservvagnar? Standarden på tågen till Dalarna blir sämre och sämre, konstaterar resenären.

Karin Moström vid SJ:s presstjänst är medveten om problemen med delar av SJ:s vagnpark.

- Vi håller på med fordonsunderhåll och försöker i möjligaste mån reparera alla fel så fort som möjligt. Vi kan dock inte bara ta ut vagnar ur trafik för då får vi ställa in tågavgångar, säger Karin Moström.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons