Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isdans i Fundiahallen

Annons

Dom brukar göra så med jämna mellanrum, Claes-Håkan Huldt och de andra i köpingens hockeygrädda.

De hyvlar bort det halaste av underlaget och hystar dit ett antal bräder och, vips, har man en dansparkett fullt jämförbar med gamla Paviljongen i Lernbo.

Folk kommer det också, ett levnadsglatt gäng med glada miner och kylväskor.

Folket äter, dricker, äter en korv för en trekvarts tjuga, slänger käft med Claes-Håkan och Kjell Midér i lottståndet.

Dessemellan klänger de på varandra på ett sätt som vore ett fall för sedlighetslänsman om det inte vore för att det sker till musik.

I det här fallet heter hemmalaget i hallen Chapelle.

Kort sagt; det är på det hela taget ganska uthärdligt i hallen kvällar som dessa och de agerande på rinken verkar näst intill onödigt sams.

Utvisningsbåset frekventeras inte så det stör och icing stavas "I sing".

Hon som sjunger heter Ulrika Barkgård, dansbandssångerna med ett gott namn även utanför orter som Lernbo, Vibberbo, Vinsbo och Härvilljagbo.

Trivselfaktorn är hög och avtar inte nämnvärt under kvällen.

Inte ens de ständigt mobbade nikotinslavarna tappar humöret när de blir utfösta i en rastgård obetydligt mera gästvänlig än Kumlas motsvarighet.

Här är det tjofaderittan som gäller.

Chapelle har en ny medlem i kväll. 17-årige David Helsing, som kommit ända från fjärran Ludvika med sin gitarr för att få mera storstadsstuk på bandet.

Han förklarar sig inte vara ett smack nervös, när han sitter bakom scenen och plockar med noterna, medan de råbarkade sällarna i bandet försöker skrämma upp honom med musikantskrönor från spelningarna på Finlandsfärjorna.

Claes-Håkan Huldt verkar belåten när han knallar fram till mikrofonen och beordrar publiken att vara välkommen och drar några förhållningsregler för kvällens fortsatta tjoande.

Det har varit ett hektiskt nöjesdygn i hallen, anförtror han oss över en nitlott.

- I fredags gjorde vi ett försök med pensionärsdans. Folk trodde jag var tokig, att det skulle komma 25-30 pers på sin höjd. Det kom 200 och dom dansade från första till sista sekund som orkestern spelade, skrockar han belåtet.

Ända från Ockelbo kom dom för att dansa. Dom dansade som om varje dans var den sista, kunde han berätta. Dock berättade han inte om han fick nån reaktion på kortsidans sargreklam.

Företaget som hade köpt reklamplatsen heter Fonus...

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons