Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isak Larsson

Annons

Isak lämnade oss den 15 april, bara någon vecka före sin 18-årsdag. Hans bortgång har skapat ett ofantligt tomrum. Med sitt öppna och glada sätt hade han lätt att vinna människors hjärtan. Hans humor och livsglädje smittade av sig på oss andra och han hade många som trivdes innerligt gott i hans närhet.

Isak kom ursprungligen från Colombia, men bodde sina första år i Ekshärad, Värmland. 1992 flyttade familjen till Ornäs, en plats där Isak trivdes, fann kompisar och började skolan. Redan som sjuåring började han spela fotboll i Torsångs IF, med ett spelsinne utöver det vanliga.

Under senare år började Isak på Hagagymnasiet, men bytte så småningom till Byggprogrammet på Hushagsgymnasiet, en skola där han stortrivdes och arbetade med goda resultat. Isak hade tänkt sig ett yrke som murare efter avslutade studier.

Isak var hemkär och släktkär och kunde konsten att umgås med både barn och gamla. Småkusiner och barn i grannskapet hälsade ofta på för att spela spel med Isak eller få hjälp med trasiga leksaker och allehanda bekymmer. Han spred glada hälsningar runt sig när han susade fram på sin cykel på väg till någon av kompisarna.

När Isak skulle beskriva sig själv i ett personligt brev för ansökan om sommarjobb, skrev han att han gillade att vara med flickvännen och sina kompisar. Kanske skulle han lagt till sin "lillebror", foxterriern Trigger, som han tog stort ansvar för och månade om på alla sätt.

Vi bär Isak i ljust och tacksamt minne. Att hans skratt och skämt skulle ha tystnat för alltid känns overkligt och ofattbart. Isak har lämnat den djupaste sorg och saknad hos mamma, pappa, sina två systrar, sin bror, flickvännen, mormor, farmor, farfar, mostrar, morbröder, fastrar, farbröder, kusiner, kompisar, klasskamrater, lärare, grannar och vänner till familjen. Isak, som föddes in i ett inbördeskrig, avskydde krig och konflikter. Han ville att människor skulle vara "schyssta" mot varandra. Därför hedrar vi Isak bäst genom att visa omsorg och respekt mot varandra. Och att mitt i sorgen låta livsglädjen och minnena av honom bryta fram.

Tänk gärna på BRIS-SYD pg 409 50 33-9 för arbete med ungdomar i kris. Märk talongen med "Isak"

ISAKS FAMILJ

Mer läsning

Annons