Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Iså fall har man gått åt fel håll"

Annons

Det säger landstingspolitikern Lars-Erik Skoglund och understryker att han egentligen vill vänta med att uttala sig tills han bildat sig en egen uppfattning.

- Det kan man ju bara göra genom ett besök på sjukhuset och samtal med alla inblandade. Men det som de berättar låter definitivt inte bra. Har de fått det sämre har man gått åt fel håll, säger han.

- Just nu är det lite känsligt om jag skulle springa runt på alla möjliga ställen. Även om syftet är gott kan det lätt missuppfattas. Men det kanske ges andra möjligheter längre fram, säger han.

Men Lars-Erik Skoglund är ändå beredd att besöka den nya avdelningen på sjukhuset om anställda och andra önskar det.

Han tycker att Oxen varit lyckad på många sätt.

- Oxen var ju egentligen planerad som studentboende och det fanns en diskussion om lokalerna var lämpliga eller inte för närvård och rehabilitering. Hur som helst så startade vi Oxen och verksamheten fungerade synnerligen bra, ett föredöme för många andra som kom hit från hela landet och gjorde studiebesök, säger Lars-Erik Skoglund.

- Men det är ju egentligen ingenting som hindrar att det blir en bra verksamhet också på sjukhuset. Fördelen med flytten till Bergeby rehab är närheten till läkarexpertis och att det finns bra rehabiliteringsmöjligheter. Tanken är väl så god om man bara hade tagit vara på den riktigt, säger han.

CLAES HUSAHR

Mer läsning

Annons