Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning med samba

Annons

Nu spelar det inte så stor roll om veckan så att säga startar flera gånger, det blir mer kul för publiken på så vis. Och trots söndagens stora inslag behövde inte måndagsprogrammet skämmas för sig. Inte minst de mycket lättklädda sambadansöser som vid flera tillfällen förgyllde - och distraherade - centrumtrafiken.

All den nakna huden drog nog bort uppmärksamheten från att det faktiskt rörde sig om riktigt skickliga dansare som med sin rytmsektion absolut inte skulle gjort bort sig ens i Riokarnevalen.

Alla höjdarinslag gjorde säkert att det fanns många som instämde i Leif Franz inledningsord:

- Fy, tusan vad jag är glad att vara här!

Franzmannen var en av krafterna som drev igång dansveckan för 17 år sedan. Han var heller inte ensam om att fira den sjuttonde dansveckan. En förfrågan ut bland den fullpackade Grönlandsparken avslöjade att det fanns minst något tiotal som varit dansveckan trogna under alla år.

Leif Franz underhöll med en rad anekdoter: premiärbesöket i vintrigt Malung som slutade med en parkeringsbot; den franzska fordonet stod rätt över ett övergångsställe. Vidare kom ett kort referat från dansveckans gryning där ett affischkrig med en annan dansarrangör slutade i tingsrätten.

Leif Franz - som nu arbetar med ett större hotellprojekt - höll frejdigt och elegant låda medan scenarbetarna markberedde för nästa gäng veteraner: Thorleifs.

Som enda band som gästat dansveckan under alla åren har de förstås en särskild relation med dansveckans stab.

- I går utsågs de till årets dansband. Den utmärkelsen skulle de haft redan för 17 år sedan, rosade Leif Franz och överlämnade scenen.

Och sedan fortsatte invigningsdagen med Thorleifs, Sannex och Perikles från Grönlandsscenen och Partypolarna i öltältet innan det var dags för den stora dansvängen uppe på Orrskogen.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons