Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av Högbergsskolans gymnastikhall senareläggs

Annons

-Vi har hittat och beställt det golvmaterial som behövs. Tillverkaren finns i Frankrike och vi är lovade leverans inom två veckor.

-Om detta håller kan hallen tas i bruk sista veckan i januari, säger kommunens fastighetschef Stefan Andersson.

I årets budget fanns det anslaget 5,5 miljoner kronor för renoveringen av den närmare 50 år gamla hallen. Bland annat lades nytt golv i form av ny ytskiva och matta in men i november upptäcktes att golvet "började bukta".

Kommunen och byggföretaget NJ Bygg AB kom gemensamt fram till att det bara fanns en möjlig förklaring. Under en helg i somras hade regnvatten trängt in i hallen.

-Det var väldigt olyckliga omständigheter med störtregn under en helg och vatten som lade sig på betongplattan till tillbyggnaden vid gymnastikhallen rann in i hallen.

-Vattnet upptäcktes naturligtvis och man såg till att torka torrt. Det verkade som att det var torrt men tyvärr fanns fukt kvar och följden blev att golvet reste sig, säger fastighetschefen.

Han räknar med att omläggningen av golvet kommer att kosta runt 550 000 kronor. Inför dagens möte med tekniska nämnden föreslår Andersson att kommunen använder de 460 000 kronor som reserverats i årets budget för att bygga om Lilla Kyrkskolan till familjecentral gemensamt driven av landstinget och kommunen.

-Den ombyggnaden blir försenad och inleds inte förrän efter nyår och när det blir dags kommer jag att begära extra pengar för arbetena i Lilla Kyrkskolan.

Fastighetschefen betonar att NJ Bygg till en del får ta på sig ansvaret för det inträffade och kommer att få vara med och betala det nya golvet i gymnastikhallen.

Exakt hur mycket NJ Bygg måste gå in med förs det diskussioner om just nu.

-De borde ha varit mera noga vid torkningen av golvet. NJ Bygg tog inte de fuktprover som man borde ha tagit, hävdar Stefan Andersson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons