Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Investerar miljon i service

Annons

- Den mark vi kommer att få tillgång till enligt detaljplanen för vackert Rättvik etapp 3 gör att vi dessutom kommer att få plats med minst 50 och kanske ända upp till 70 nya husvagnsplatser, säger campingvärden Janne Sjörud.

I detaljplanen för vackert Rättvik etapp 3 föreslås att Pilgatans nuvarande plankorsning med järnvägen stängs. Pilgatan ska istället gå i en vägport under järnvägen och får ett nytt läge norr om den nuvarande korsningen. Genom detta kommer campingen att få tillgång till ytterligare markområde norrut.

I juni i år noterade Siljansbadets Camping en ökning av antalet gästnätter med mellan fem och tio procent. Under juli månad har det varit fullbelagt.

-I år tror jag vi kommer att notera cirka 55 000 gästnätter, men det finns många fler som vill komma hit som vi inte har plats för idag.

På sikt säger Sjörud att det finns ett sådant tryck på att få stugor vid campingplatsen att de kommer att bygga 30 nya stugor, idag har man 60 stugor.

De satsningar som nu kommer att genomföras innebär att ytterligare arbetstillfällen skapas, förutom de femton personer som idag arbetar vid campingen.

Sjörud har dessutom fler idéer, redan nu går han och funderar på hur nästa projekt ska förverkligas.

- Jag kommer att bygga flytande eller permanenta öar ute i Siljan, för alla vill ju ha sjötomt, säger han entusiastiskt och försvinner in i receptionen.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons