Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Investerar fyra miljoner

Annons

Henrik Syrén berättar att han under 14 år drivit tre Ica-butiker i Sälen. Först i Sälens by, därefter vid Lindvallen och Tandådalen.

Den senare butiken har bara öppet under vinterhalvåret och den kommer Henrik Syrén att behålla och driva parallellt med Ica Supermarket i Mora som stod klar 1972 och under de dryga 30 år som gått har mycket små förändringar gjorts.

- Nu blåser vi ut praktiskt taget allt av den gamla inredningen. Det blir en större satsning på charkavdelningen som jag tycker är hjärtat i butiken. Vi kommer att tillhandahålla färdig mat och grillat i större utsträckning. En hel del av det sortimentet kommer vi att tillverka själva.

Henrik Syrén berättar vidare att det blir en tillbyggnad mot parkeringen.

- Det utrymmet blir ett nytt panthus för hantering av glas, plast och burkar. Utbyggnaden kommer tyvärr att stjäla en del av parkeringsytan, men fördelarna överväger, säger han och tillägger att det blir ny belysning och ny ventilation i hela hallen.

Det blir även upprustningar i källarplanet med bland annat nya personalutrymmen.

- Vi gör den här satsningen för att stå pall i framtiden och jag tycker det är jättebra att det även investeras i affärshuset Kronan mitt emot. En uppfräschning i centrum tjänar vi alla på.

Till midsommar ska Ica Supermarket vara helt ombyggd och klar att ta emot turistruschen som väntar.

- Vi kommer att ha öppet under hela ombyggnadstiden. Det är möjligt genom att vi gör förändringarna etappvis, säger Henrik Syrén och tillägger att investeringarna som förestår kommer att sluta på minst fyra miljoner kronor.

- Ica centralt satsar en del och resten står jag själv för, säger Syrén som ursprungligen kommer från Leksand och han är väl medveten om att Mora IK tagit den plats i elitserien som Leksands IF haft.

- Den här butiken har tidigare stöttat Mora IK och det tänker vi fortsätta göra, lovar han.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons