Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandrare först

Annons

Jan O Karlsson, bistånds- och migrationsminister, ansåg i ett tal vid Fackens dag i Säterdalen på söndagen, att det krävs krafttag för att ge invandrarna arbete.

- En kvinna från Iran sökte 80 jobb. Hon fick inte ett enda svar. Men när hon i ansökningarna kallade sig för Barbro Karlsson blev hon på kort tid erbjuden över tio jobb, berättade Jan O Karlsson som i sitt anförande också berörde den politiska konflikt som seglar upp mellan Sverige och Danmark.

- Det finns inget som heter interna danska angelägenheter. Tänk om vi haft samma inställning när det gäller diktaturen i Chile eller om krigsförbrytelserna i forna Jugoslavien. Den politiska debatten i ett land ska inte isoleras. Vi lever i en ny tid och i ett nytt europa.

Jan O Karlsson var i sitt anförande bekymrad över att det finns fler sjukskrivna än arbetslösa i Sverige:

- Det här är ett djupt och svårt samhällsproblem. Människor far illa och då måste vi bygga om det svenska samhället en gång till.

Fackens dag lockade många till ett besök i Säterdalen. I den gröna oasen fanns bland annat riksdagsman Kurt Kvarnström på plats för att servera, vad han kallade valfläsk. Från grillen serverade han grillad mat. Mat som lät sig väl smaka.

Den politiska och fackliga arbetarrörelsen hade mobiliserat sina krafter. ABF, Kommunal, Handels, SEKO och Elektrikerförbundet fanns på plats.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons