Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandrare döms ut av tre s-politiker

Annons

De tre socialdemokratiska politikerna Enar Pamryd, Agneta Andreasson-Bäck och Rolf Stoltz, som sitter i arbetarekommunens verkställande utskott, säger att mordet på Violeta Godevska och morden på andra invandrarkvinnor visar på brister i samhällets integrationen av invandrare.

- Någon måste göra sin röst hörd för att få igång en diskussion om detta, säger Agneta Andreasson-Bäck.

I uttalandet, som även är ställt till integrationsminister Mona Sahlin, skriver de tre att det är oacceptabelt att människor anonymt kan vistas i landet i landet under en lång tid och på så sätt slippa att rätta sig efter svenska lagar och regler. De syftar på den 23-årige man som sitter häktad för mordet på Violeta Godevska. De pekar dock inte ut honom som skyldig för mordet.

- Brevet är allmänt hållet och vill inte döma någon enskild person på förhand, säger Rolf Stoltz.

Om mordet på Violeta Godevska säger Rolf Stoltz att allmänheten är kolossalt angelägen om att det blir löst.

- Vi vet att många invandrare är inblandade i sådan här brottslighet.

Rolf Stoltz påpekar även att Violeta Godevskas make är dömd för narkotikabrott och att brott som dessa leder till att svenska ungdomar förstörs.

Agneta Andreasson-Bäck säger att invandrare som söker asyl i Sverige måste respektera svenska lagar.

- Vi får vara tydliga från migrationsverkets sida om vad som gäller i Sverige. Sådana här brott hör inte hemma i en demokrati, säger hon.

- Jag undrar hur det blir för unga kvinnor med invandrarbakgrund som växt upp i Sverige och som har utbildat sig. De måste stöta på enorma konflikter när de vill frigöra sig, säger Agneta Andreasson-Bäck.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons