Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresset ökar för Konst runt Siljan

Annons

Allmänhetens intresse för Konst runt Siljan ökar år för år. Förra året kom 6 000 besökare för att se 24 konstnärer verksamma i respektive ateljé. I år var besökarna ännu flera. Antalet dagar har utökats från tre till fyra och deltagande konstnärer från 24 till 25. Karin Sten, debutant i fjol i Konst runt Siljan, hade fullt hus redan på torsdagen.

Hennes skapande äger rum i ett litet utrymme flera trappor upp i Moras gamla polishus.

Karin har lagt blåställ och penslar åt sidan och konststädat om ateljén till gallerikontor, för att under utställningsdagarna mera fungera som värd.

- Det är intressant att få prata med besökarna, visa runt och höra deras kommentarer, berättar Karin.

Hon hör till en utåtriktad generation av unga konstnärer som gärna söker sig utanför kommunens gränser för att få inspiration.

Bland annat har hon inlett ett samarbete med konstnären Eva Gullersbo, som har ett stentryckeri i Styrsjöbo utanför Leksand. Karin gör litografier som Eva Gullersbo trycker i sten med hjälp av tunga kalkstenblock från Bayern i Tyskland.

Några av motiven till de stentryckta litografierna går att skåda hos Karin, på vilka en kniv och gaffel lagts i kors på en urtavla. Ett motiv fritt för egna tolkningar.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons