Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Intresserade av naturvetenskap ska få motsvarande möjligheter"

Annons

Inrätta skolor med naturvetenskaplig inriktning som eleverna kan söka sig till.

Det föreslår moderaterna Stefan J Eriksson och Hans-Olov Wieweg.

I en motion framhåller de att det är nödvändigt att kommunen gör en aktiv satsning på de naturvetenskapliga ämnena.

De skriver att en satsning - med tanke på de allt sämre naturvetenskapliga kunskaperna - är högaktuell och att högre utbildning med naturvetenskaplig inrikting för varje år får färre sökande.

"Idag finns en uttalad naturvetenskaplig inriktning vid Djuråsskolans F-6, vilket vi tycker är väldigt bra och något som fler skolor skulle ta efter. Frågan är vilken möjlighet dessa elever får när det gäller 7-9. De borde ha möjlighet att fortsätta i samma inriktning även där", heter det i motionen.

De framhåller att Djuråsskolan idag har en musik- och dansprofil och att det "talas om" en idrottsprofil vid Mockfjärdsskolan.

"Det är givetvis bra att dessa möjligheter finns, men vi anser att de som är intresserade av en naturvetenskaplig inriktning också ska få motsvarande möjligheter", skriver Eriksson och Wieweg.

De menar att fler valmöjligheter bör leda till mer motiverade och nöjda elever, och att det ger eleverna bra förutsättningar inför framtiden. En annan fördel de nämner är att en naturvetenskaplig profilering utgör ännu ett sätt att sätta Gagnefs kommun på kartan.

Mer läsning

Annons