Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressenter informerade om planer på resecentrum

Annons

Mora kommun presenterade på tisdagen planerna på ett resecentrum för intressenterna i ett sådant arrangemang.

Närvarande var representanter för SJ, Banverket, Inlandsbanan, Taxi, Dalatrafik, Jernhusen, Trätåg, Region Dalarna, länsstyrelsen och Green Cargo.

Förslaget bygger på att bygga upp ett resecentrum på kajområdet, vid nuvarande Magasinet, för tåg, buss och biltransporter.

Detta resecentrum kommer att ersätta nuvarande Mora station och även tåghållplatsen vid Mora strand.

Johan-Olov Olsson driver, på Mora kommuns uppdrag, frågan om ett resecentrum och han anger att det här projektet kan vara en realitet om ungefär fem år. Det är tidsplanen.

- Samrådet med nämnda intressenter vill vi ha för att få bästa möjliga funktion i en sådan här anläggning. Vi har nu presenterat förslaget och inväntar eventuella synpunkter och motförslag från berörda parter, säger Olsson och tillägger att avsikten är att projektet ska finansieras bland annat med EU-bidrag.

Ett annat projekt som diskuterades vid det här tillfället var planerna på en ny evenemangshall på Strandens skolas tomt.

- Där är vi bara i inledningsskedet. Först vill vi utröna om anläggningen får plats på den aktuella tomten, vad den ska inrymma och därefter försöka hitta en finansiering för ett färdigt förslag, säger Johan-Olov Olsson som har även evenemangshallen på sitt bord.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons