Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresse för nya bostäder

Annons

Det finns - tvärtemot vad Gagnefsbostäder AB uppfattat - ett relativt stort intresse för nya bostäder i Kyrkbyn eller Stationssamhället i Gagnef.

Sven-Eric Fritz har pejlat intresset och han har så här långt fått in 16 anmälningar.

Vid kommunens första byträff, som hölls i Aktivitetshuset på Tallbacken, redovisade Gagnefsbostäder att intresset för nya bostäder på orten inte var särskilt stort, varför bostadsbolaget valde att bygga endast i Djurås.

Flera av mötesdeltagarna var av en helt annan mening och Sven-Eric Fritz åtog sig på stående fot att frivilligt undersöka intresset.

På eftermiddagen den 9 november hålls ett nytt möte i Aktivitetshuset och då är alla som är intresserade av en ny bostad välkomna att träffa Gagnefsbostäders styrelseordförande Per-Erik Larsson och vd:n Rolf Olérs. De som lämnat intresseanmälningar kommer dessutom att få personliga inbjudningar.

- Många av de 16 som redan anmält sig bor i dag i egna villor, men är intresserade av hyresbostäder, berättar Sven-Eric Fritz, som tror att han kommer att få ihop till ett 20-tal intresserade fram till dess att mötet hålls.

Om byggen kommer i gång anses Stationssamhället "ligga bra till", eftersom kommunen dels redan äger mark där, dels för närheten till järnväg, buss och butiker.

- Även området kring den gamla arrendatorsbostaden vid Prostdammen i Kyrkbyn borde vara attraktivt, om det inte ska användas till något annat, anser Sven-Eric Fritz.

Mer läsning

Annons