Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresse för Matmagasinet

Annons

Samtalen sköts av Margitha Andersson som arbetar vid ICA Sverige AB med att rekrytera handlare.

-Vi ställer en rad krav på den som ska ta över, krav som utgår från hur butiken ser ut, konkurrenssituationen, möjligheterna att utveckla butiken med mera, förklarar hon.

Tjänsten på Matmagasinet har annonserats internt inom ICA. Margitha Andersson uppger att grundkravet på den nya handlaren är att vederbörande i dag är minst butikschef.

-Bland de sökande finns personer som äger butiker medan en del är butikschefer. Några av de sökande är verksamma i Dalarna.

Hon tror att det är klart inom några veckor, i slutet av november eller början av december, vem som tar över Matmagasinet.

-Tillträdet sker den 1 januari eller 1 februari. Vår ambition är att vederbörande ska äga butiken.

Det var tidigt i höstas som bröderna Conny och Kenneth Melander offentliggjorde att de säljer Matmagasinet. Kenneth har kommit in som ägare på senare år medan Conny varit med sedan starten 1993.

-Vi lämnar inte Matmagasinet förrän det är klart med en ny ägare. Vi är angelägna om att det blir en fin övergång och en bra start för den nya handlaren, betonar Conny Melander.

Vad bröderna ska göra i framtiden är än så länge en hemlighet. Enligt avtal med ICA kan de inte öppna någon livsmedelsbutik inom tre år efter att de lämnat Matmagasinet.

Kommer ni att öppna någon annan slags butik?

-Jag utesluter ingenting och säger inget heller.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons