Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressanta frågor men inte några svar

Annons

Käre "Konfirmerad avhoppare under djupt sorgearbete"! Jag har hittat några intressanta frågeställningar, men tyvärr aldrig några svar. Kanske du, med dina djupa insikter om Bibelns "klara och stränga bud", kan hjälpa oss mindre belästa att leva ett liv som inte är byggt "på lösan sand"?

Om någon arbetar på en söndag så ska han (eller hon) dödas, som det klart och tydligt står i Andra Mosebok 35:2. Vems ansvar är det att verkställa detta?

En kvinna som har mens är ju enligt Tredje Mosebok 15:19-24 oren och man får därför inte ha kontakt med henne, finns det något knep för att hålla koll på detta? De flesta kvinnor blir rent ut sagt förbannade när man frågar.

Enligt Tredje Mosebok 25:44 kan man köpa slavar från folken omkring. Vad innebär detta om man till exempel bor i Mora, räcker det att åka till Malung eller måste man ta sig ända till Norge?

Du är ju arg/besviken på Svenska kyrkan eftersom den inte avskyr homosexuella tillräckligt mycket, och det står ju i Tredje Moseboken 18:22 att (manlig) homosexualitet är avskyvärt. Nu säger ju Tredje Moseboken 11:11-12 att även ätandet av kräftor är avskyvärt, och inte heller i denna fråga kan man säga att Svenska kyrkan tagit krafttag. Är du lika upprörd över detta?

FLÄPP

Mer läsning

Annons