Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant kultur- mixprogram

Annons

Först ut är journalisten Bosse Hazell från Örebro.

28 januari kommer han till biblioteket för att ge sitt program " Resandefolket - från tattare till traveller".

Det är en bok som fått ett mycket gott mottagande och som följts av en hel del debattinlägg.

Man kan tala om en rivstart för "mixen".

18 februari utlokaliserar man arrangemanget och bjuder publiken i Fredriksberg på ett visprogram med Mylla från Nås, som tidigare gjort succé i Cassels.

I mars har programmet lokal prägel, först genom Ulf Danielsson, med rötter i Klenshyttan, som är professor i teoretiskt fysik vid Uppsala universitet. Här kommer det att handla mycket om svarta hål, tidsresor och annat spännande.

Ulf är för övrigt bror till Tommy Danielsson, doktor på isländska sagor, tonsättare och trubadur med adress Prästhyttan.

4 mars kommer Ulf och 25 samma månad är det naturfotografen Janos Jurka från Sörvik som står för programmet, hans uppmärksammade bildspel från Grangärde finnmark med milrök och tjärdoft.

Det programmet är förlagt till Lingongårdens bibliotek.

För vänner av Jussi Björlings sångkonst blir det en verklig höjdare 13 maj. Då kommer författarinnan Yrsa Stenius - nyligen hörd i Cassels - för att berätta med utgångspunkt från sin nyligen utkomna bok "Tills vingen brister", som handlar om sångaren och människan Jussi Björling. Inte minst det sistnämnda.

I "Kulturmix" ingår också, en kväll i läslustans tecken, "Världsbokdagen" 23 april och - givetvis - firandet av Ludvikabibliotekets 100 år, då det bjuds en författarkavalkad som present till det litteraturintresserade Ludvika.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons