Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell pedofilliga avslöjad

Annons

Brittisk polis har avslöjat en pedofilliga med över 700 medlemmar i 35 länder. Ledaren dömdes på måndagen till ett icke tidsbegränsat fängelsestraff.

Polisen har hittat närmare 76|000 barnporrbilder och 1|100 filmer på ledarens dator, som stod i hans sovrum i ett hus i Buxhall, Suffolk, där han bodde tillsammans med sina föräldrar och sin syster.

I och med polisingripandet har 31 barn räddats från ytterligare sexuella övergrepp.

Ledaren använde aliaset "Guds son", var ansvarig för nätverket på internet och hade distribuerat mer än 11|000 bilder till andra användare. Bilderna föreställde övergrepp på barn i olika åldrar: från bebisar till tonåringar.

Efter att ligaledaren, som är i 30-årsåldern, gripits i september förra året infiltrerade poliser chattrummet och samlade bevis mot andra användare, rapporterar Times i London. I januari kunde polisen gripa en andra man, en 33-åring från Hertfordshire som kallade sig "Silent Black Heart" och "Lust4skoolgurls" och hade 5|000 barnporrbilder i sin dator.

Gärningsmännen använde ett chattrum vid namn "Barn våra livs ljus" för att utväxla bilder och videofilmer som visade övergrepp.

Insatsen leddes av brittiska Child exploitation and online protection centre _ Ceop _ där polis och privata krafter samarbetar. Sedan organisationen bildades i april 2006 har dess arbete lett till att 83 pedofiler gripits och 76 barn räddats.

Ligaledaren har erkänt sig skyldig på nio åtalspunkter. Enligt domaren Peter Thompson vid domstolen i Ipswich var bilderna chockerande och visade väldigt unga barn som utsattes för sadistiska övergrepp. Därför har ligaledaren fått ett icke-tidsbestämt straff.

Enligt domaren utgör ligaledaren en stor fara för allmänheten och kommer att få stanna i fängelse tills experter kommer fram till att det är säkert att släppa honom, vilket skulle kunna innebära att han får stanna bakom galler resten av sitt liv.

TT

Mer läsning

Annons