Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell miljon- satsning i centrum

Annons

Planerna på att utveckla verksamheten har funnits under en längre tid. Nu har en överenskommelse nåtts med fastighetsägaren.

Konditoriet lämnar den nuvarande lokalen och flyttar till den lokal där Wedins tidigare huserade.

Det blir betydligt större ytor, i stort sett dubbelt upp, och uteservering både mot Stationsgatan och Borganäsvägen.

- Den ska runda hörnet, berättar Jan Helgesson, som hoppas att ombyggnaden av lokalen ska kunna påbörjas redan denna vecka.

Det betyder att Speakers corner flyttas. Målet är att öppna i maj. Förmodligen blir det ett namnbyte och inriktningen blir internationellt kafé. Även viss mat.

Till en början planeras ingen alkoholservering. Det blir två entréer.

- Bättre läge i centrum finns inte, säger Jan Helgesson när han visar runt i lokalen som ska genomgå en total renovering.

Att Stationsgatan också ska byggas om ser han som en fördel:

-Blir det den fina esplanaden, med träd i mitten, passar det utmärkt och känns alldeles ypperligt. Det ska hända saker i centrum. Det ska vara ett upplevelsecentrum.

Jan Helgesson är beredd att bidra till detta. Och kommunalrådet Peter Hultqvist tycker att miljonsatsningen är välkommen.

-Det är bra om man hittar verksamheter som drar människor till centrum. Det här är en sådan satsning, som visar att man tror på centrum.

Helgesson får också tillgång till källarplanet. På sikt kan det bli någonting även här.

Vad som ska hända med den gamla lokalen är inte klart. Fastighetsägaren jobbar med en lösning. Hagbergs kafé har legat på samma plats sedan 1970-talet.

- Nu behöver vi andas lite ny luft och bryta ny mark. Jag vill skapa något nytt, en miljö som tilltalar alla, säger Jan Helgesson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons