Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intern strid i centern

Annons

- Vad jag sagt är att det är viktigt att allmänheten har kännedom om att centern har två listor som båda upptar starka och kompetenta kandidater. Jag upplever att det är för stark fokusering på enbart en av listorna och den uppfattningen har jag framfört, säger Christina Bröms till tidningen.

Men har inte Mora-centern enats om att lansera Lasse Mattsson Frost som företrädare för partiet och även kommunalrådskandidat ?

- Lasse är kretsordförande, men den rollen står inte i paritet med att vara kommunalrådskandidat. Man måste respektera de demokratiska spelreglerna och ha i åtanke att det är väljarna som avgör vilka kandidater de vill ska leda Mora kommun den närmaste tiden.

Christina Bröms säger att det är Rolf Hammar som inom partiet fått uppdraget att ansvara för marknadsföringen av partiet inför valet.

- Av tradition har Mora-centern alltid gått fram med två listor i kommunvalet, detta med undantag för valet 1998 då partiet inte hade representation för mer än en lista. Nu har vi fått in flera nya namn och därmed återgått till den vanliga ordningen med två listor, då är det också viktigt att väljarna har hela smörgåsbordet att välja på.

Någon inre splittring inom partiet handlar det inte om, enligt Christina Bröms.

- Absolut inte och jag vill inte tro att det är någon medveten sidsteppning av den ena listan från marknadsföringsansvariga inom partiet, säger hon.

Lasse Mattsson-Frost kommenterar Christina Bröms utspel med att det inom centern är upp till var och en att skriva insändare och debattartiklar och ha kontakt med pressen.

- Det finns ingen styrning inom partiet som reglerar vilka synpunkter enskilda medlemmar för fram.

Beträffande Lasse Mattsson-Frosts roll som centerns kommunalrådskandidat säger han själv.

- Vi ska först klara av valet och jag förutsätter att både jag och Christina Bröms jobbar för både partiets och Mora kommuns bästa. Någon splittring inom partiet handlar det absolut inte om, anger Mattsson-Frost.

Det kan i alla fall avslutningsvis tilläggas att centerpartister tidningen talat med, som vill vara anonyma, anser att Christina Bröms utspel är djupt olyckligt. De säger att Lasse Mattsson-Frost i full enighet valts att vara partiets företrädare och även kommunalrådskandidat.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons