Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv jakt på Solveigs mördare

Annons

Enligt det pressmeddelande, som Polisen Dalarna sände ut under måndagen, framkommer att kvinnan förmodligen steg av en buss i Säter klockan 19.43 den 19 januari.

Efter detta upphör alla spår av henne tills dess att hennes kvarlevor anträffades av polispersonal i den stulna utbrända Ford Sierran den 6 februari.

Hon anmäldes saknad dagen innan den 5 februari.

I det intensiva kartläggningsarbete som pågått under två månader har man kommit fram till att kvinnan kan ha åkt tåg på sträckan Örebro-Borlänge den 19 januari.

Tåget avgick från Örebro kl. 16.12 och var framme i Borlänge kl. 18.25. Samma kväll klockan 19.10 avgick en buss från Borlänge station med destination Säter.

- Utredningsgruppen är mycket angelägen om att komma i kontakt med alla som åkt med nämnda tåg och buss den aktuella dagen, säger kommissarie Bo Persson, presstalesman.

Solveig Kallios namn blev redan i ett mycket tidigt stadium intressant för spaningsledningen. Genom detta har man ganska väl lyckats att kartlägga hennes sista tid i livet och vilka hon har umgåtts med.

En del av arbetet och kontroll av vissa uppgifter återstår dock att göra.

- Fram till måndagen har vi genomfört förhör med 356 personer. Ingen har varit eller är frihetsberövad som misstänkt för brottet.

- Trots den stora mängden av förhör så hoppas vi att få kontakt med ytterligare personer. Dessa kan ha uppgifter för oss som kan vara av stort intresse i utredningen, säger Bo Persson.

- Speciellt intressanta är naturligtvis iakttagelser i anslutning till den stickväg där de båda brunna bilarna anträffades.

- Iakttagelser som kan verka betydelselösa för den som gjort dem kan i slutändan ha mycket stor betydelse för utredningen, understryker Bo Persson.

De båda aktuella bilarna, som sedermera polisen anträffade efter tips utbrända i skogen, kan mycket väl ha befunnit sig i Smedjebacken.

Det gäller den SAAB 9000 av 1996 års modell som stals i Kopparberg den 23 december i fjol och en Ford Sierra av 1985 års modell som stals i Säter natten mellan den 16-17 januari.

- Alla som tror sig ha sett dessa bilar i området kring Björsjö-Smedjebacken under hela januari har vi ett stort intresse att komma i kontakt med, understryker Bo Persson.

I dagsläget arbetar tio poliser aktivt med fallet.

Den eller de som har uppgifter som rör fallet kan lämna dessa på telefon 0240-66 74 27.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons