Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte som alla andra dagar i Sälen

Annons

Olnispagården är ett av naven i Sälendagen.

- det verkar som om många hade bra kommers. Vi har också satsat på att få hit hantverk av bra klass, säger Olnispagårdens Maud Ån.

Våmhuskorgar och träreliefer, de senare gjorda av forne skidskytten Roger Westling, var något av det som bjöds. Beröm rönte också de vackra Limaskåpen.

Gården såg också finalceremonin på ankrejset. Sälendagens anklopp har utvecklats till en riktig sevärdhet där folk fyller gamla bron och kantar stränderna.

- Det gick rekordfort i år. Det var så mycket vatten i älven så ankorna spred sig aldrig utan kom i en stor kloss, berättar Susanne Bergman, som i det här sammanhanget titulerar sig ankassistent.

I ankarmadan fanns en som skulle ge en lycklig vinnare en riktig långresa. Och den som lottats på vinnande plastkvackare var Johan Larsson, Röen. Sälen. Två veckor för två personer i Vietnam var vinsten. Andraankan hade Anna-Karin Åkerlund, Sälen, medan bronsankan kneps av P-O Sjöblom. Strax utanför pallen kom Marianne Ruths, Gråheden, Lima. Priserna där var i tur och ordning en färg-tv, en cd-radio och ett presentkort på 500 kronor.

Ankrejset är dagens höjdpunkt men även andra inslag hade många besökare.

- Ja, jag tror det kan ha varit tre gånger så mycket folk ute mot i fjol, berättar Susanne Bergman.

Minicirkus och godisregn var inslag för de små och för de något större gick det att partaja in på nästa dygn under pubkvällen After anka.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons