Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte samma trygghet

Annons

Ert resonemang låter ologiskt kring beslutet att lägga ner brandstationen i Grängesberg. Hur har ni tänkt, om ni har tänkt?

Ni tror ena stunden att olika företag vill etablera sin verksamhet och att Spendrups vill expandera sin verksamhet i Grängesberg. Hur ska någon egen företagare våga detta? Räddningstjänsten är en trygghet för många, både för företag och enskilda.

Ett bra bevis på att Ludvika räddningstjänst inte klarar Grängesbergs uppgift, hände i söndagskväll när brandlarmet gick på äldreboendet Granliden. Räddningstjänsten från Grängesberg var snabbt på plats medan Ludvikas räddningstjänst tydligen rekognoscerade i Grängesbygden och till slut hamnade vid vårdcentralen. De visste inte var Granliden ligger.

Är det meningen att vi Grängesbergare ska spara på allt för att Ludvika ska få utvecklas? Utemiljön kring Parkskolan kommer inte att åtgärdas. I stället ska pengarna läggas på ett äventyrsbad i Ludvika. Eller har ni tänkt att detta bad ska byggas i Grängesberg?

Är det inte dags att vi inför en differentierad skatt så att vi utanför Ludvika får betala lägre skatt eftersom vi inte får samma trygghet och service?

Ett förslag från mig är att sätta hjul på Cassels och flytta det till Ludvika så har ni även tagit "Grängesbergs stolthet" av oss. Våra skattepengar duger, men att lyssna på vad vi vill och tycker är ni beslutsfattare inte ett dugg intresserade av.

TINA SÖDERLUND

Mer läsning

Annons