Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte (s) bästa gren

Annons

Svar till Per Erik Granström (s) och Kurt Kvarnström (s), 30/3:

Socialdemokraterna på Dalabänken har börjat "röra på sig". Det är bra, det har ju snart gått fyra år av mandatperioden. Även socialdemokrater måste säkert visa sig på hemmaplan, i varje fall sista månaderna före ett val?

Just nu har man en kampanj där man angriper oss om trafikförsäkringen. Det påstås att premien ska höjas om vi vinner valet. Men de glömmer en sak. Vi vill inte tro att man är så desperat att man medvetet kör med lögner? Man glömmer att säga att detta förslag är kombinerat med en lönehöjning, närmare bestämt en ökning av nettot i plånboken efter skatt. Enligt vårt förslag kan en metallarbetare få ut cirka 800 mer per månad. Tar man detta gånger tolv blir det 9600 mer netto i plånboken på ett år.

Är man två som arbetar blir nettot cirka 20000. Om man då får en ökad utgift på trafikförsäkringen på exempelvis 2000 kronor så blir det enligt vår uträkning rejält med pengar över. Men vi måste ärligt säga att socialdemokraternas bästa gren är inte att räkna ut ökade netton i folks plånböcker.

Där handlar det om att plocka ut det mesta möjliga.

Enligt en rapport, som kom häromdagen, så hade antalet barn, som levde i hem där pengarna inte räckte alls, ökat. Detta i socialdemokraternas Sverige.

ROLF GUNNARSSON (M)LENNART FREMLING (FP)ULRIK LINDGREN (KD)KENNETH JOHANSSON (C)ALLIANSEN PÅ DALABÄNKEN

Mer läsning

Annons