Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte rätt tid för nya, dyra projekt just nu"

Annons

- Mötesplats Malung är en bra idé, men just nu är det fel tid. Vi kan hoppas att det finns bättre ekonomiska förutsättningar om något år.

Det säger oppositionsrådet Tom Martinsson (m) i den pågående debatten i Malungs kommun om att bygga upp den nedbrunna gymnastiksalen vid Blomsterbäckens skola, alternativt att göra en stor idrottshall som en del i det stora projektet Mötesplats Malung.

- Vi har nyligen antagit en finans- och verksamhetsplan som innehåller drastiska åtgärder för att få den kommunala ekonomin i balans. Samtidigt som vi tvingas säga upp personal inom äldreomsorgen och lägga ned skolor så kan vi inte dra på oss nya dyra projekt. Det skulle ju innebära att vi tar av de äldres pengar, över 6 miljoner kronor i driftkostnader till något som ligger utanför kommunens kärnverksamhet, Det skulle vara skamligt, säger Martinsson.

- En del politiker fattar visst inte vad det är fråga om, eller vill inte fatta.

- Mötesplats Malung med sporthall är i och för sig ett bra projekt, som också kan bidra till balans i bostadsbolaget Malungshems ekonomi. Det ska absolut läggas in i strukturplanen för Malungshem något år framåt i tiden. Men vi har också löftet till norra kommundelen, om en idrottshall med förtur, att ta hänsyn till, hävdar Tom Martinsson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons