Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte nöjd med 40 000

Annons

Flera anställda på Dalarnas idrottsförbund har mått dåligt på grund av situationen på arbetsplatsen. Sedan juni 2003, då kvinnan sjukskrevs, har fem anmälningar gjorts till Arbetsmiljöverket.

Anmälningarna fick till följd att Arbetsmiljöverket gjorde en utredning, riktade kritik mot idrottsförbundet och krävde att bristerna åtgärdades.

- Vi ställde krav, begärde kompletteringar och gjorde ett uppföljningsbesök. För vår del är insatsen avslutad, säger Anita Nordström på Arbetsmiljöverket i Falun.

Ett exempel på brister var chefens hantering av enskilda samtal med de anställda. Enligt kvinnan lät chefen två av hennes kollegor närvara vid ett sådant samtal. Under mötet attackerades hon på ett kränkande sätt och händelsen var så traumatisk att den blev starten till sjukskrivningen.

På sjukintyget angavs orsaken "väldigt kränkande situation på arbetsplatsen".

I januari i år hölls en förhandling mellan Dalarnas idrottsförbund och den anställdas fackliga organisation HTF. Det beslöts då att kvinnan skulle tilldelas ett avgångsvederlag på 40 000 kronor.

Den som skötte förhandlingen för Dalarnas idrottsförbund var Hans-Göran Elo från Arbetsgivaralliansen:

- Jag kan inte säga mer än att vi är överens och att bägge parter är nöjda, säger han.

Men kvinnan är inte nöjd med uppgörelsen. Hon anser att arbetsgivaren inte tagit sig tid att lösa de problem som funnits och är kritisk till att det inte gjorts någon rehabiliteringsplan.

Hon uppger också att hon uppmanades att skriva under uppgörelsen - annars kunde hon förlora de 40 000 kronor hon erbjöds. Enligt kvinnan har hon förlorat 350 000 kronor genom sjukskrivningen.

Jan Sandström på HTF säger att HTF:s uppdrag är avslutat, eftersom kvinnan nu är över 65 år.

- Efter 65 års ålder saknas skydd i arbetsrättslagstiftningen, men det finns möjlighet att söka en civilrättslig process, säger Jan Sandström.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons