Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte (m)ånga nöjen kvar

Annons

Debatt | Subventionerade nöjen

Kära Carl Oskar. Visst är du en nobel ung herre som vill betala för ditt nöje själv. Och att du blir upprörd över att du och andra måste betala för något sådant icke nödvändigt som musikfestivalbesök.

Men din dumstrut! Det handlar inte om att ha roligt på bekostnad av andra. Det handlar om att öka valfriheten och att få en levande stad där det finns lite mer att välja på än klädbutiker och pizzerior. En stad som människor vill bo kvar i.

Om du står för att du vill betala dina nöjen själv, så antar jag att du undviker att gå på bio, i alla fall svenska filmer. Som samtliga är stadsunderstödda. (Om du nödvändigtvis vill se svensk film som inte har subventionerats får du nöja dig med att hyra porrfilm).

Dessutom antar jag att du likaledes undviker simhallar och sportevenemang, att du aldrig skickar dina barn på fotbollsträning eller låter dem se på barnprogram på tv. Och att du faktiskt undviker tv överhuvudtaget.Omedelbart.

Framförallt Kanal 1 och TV 2 som ju är statsunderstödda, och reklamkanalerna som inte du heller betalar för - det är ju faktiskt de annonserande företagens kunder som betalar för Fångarna på fortet.

Anledningen till att skatter går till mer än nödvändiga saker, som skolor och militär, är att den av moderaterna omhuldade valfriheten ska gälla andra än dem som har råd med allt ändå.

Om du vill betala för ditt nöje själv borde du omedelbart sluta läsa den här tidningen också, eftersom den är statsunderstödd. (Detta är en felaktighet. Borlänge Tidning tar inte emot presstöd, om detta är vad skribenten avser, red. anm.).

Om du verkligen vill betala ditt nöje själv så får du hålla dig på krogen. Och vissa golfbanor. Kanske. Och det, kan man ju verkligen kalla valfrihet.

Leve skatter, leve valfrihet!

Bob Hansson/poet

Mer läsning

Annons