Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte listigt av biblioteket

Annons

Sedan ganska länge (tiotals år) underrättade Ludvika stadsbibliotek låntagarna om sina nyanskaffade böcker genom små häften med listor. Författare, titel, signum och ett kort (2 a 3 rader) referat. Jag har fått veta att referaten köptes färdigskrivna.

Listorna voro till glädje. Man kunde ögna genom dem och pricka för de intressanta titlarna.

Listorna äro försvunna. Jag har fått veta att bibliotekschefen beslutat att spara och avskaffat dem i samband med någon personaländring.

Det var säkert klokt att avskaffa nyanskaffningslistorna.

Det betyder att de nya böckerna får stå kvar i hyllorna, fina och fräscha, i stället för att bli slitna när de läses.

Fina fräscha böcker måste glädja en bibliotekarie. Så småningom skall dom ju säljas på (slagsmåls) auktion.

Eftersom böckerna inte kommer att läsas så mycket, blir det inte så mycket besvär med att låna ut dem. Vem vet, man kanske kan minska personalen och få beröm från kulturförvaltning och kommunstyrelse.

Kanske det går att avskaffa hela biblioteket. Det skulle väl inte göra så mycket. Det är ju ändå inte alla som är läskunniga. Då måste det ju vara diskriminerande med ett folkbibliotek.

Svar: Listorna har mycket riktigt varit borttagna, men eftersom de saknades av många är listorna tillbaka. Därför finns de för avhämtning av insändarskribenten och alla andra intresserade, låter bibliotekschefen Helene Lis meddela.

ANDERS KÖHLER

Mer läsning

Annons