Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte första incidenten

Annons

- Vi körde österut på kvällen när jag fick se en kille som kom springande på vägen och viftade med händerna för att jag skulle stanna och backa tillbaka, berättar Carina Torstensson som driver frisersalongen i Fredriksberg.

I nästa ögonblick blev det en väldig brisad vid sidan av vägen och i samma sekund kom en massa stenar och sprängblock ut över körbanan.

- Det sprutade sten överallt och det blev ett helt berg över hela vägen. Jag och min dotter blev väldigt skärrade, fortsätter Torstensson som inte ens vågar tänka på vad som hade kunnat hänt om hon inte hade uppmärksammat den viftande mannen och hunnit backa tillbaka.

- Om jag inte hade noterat honom utan bara fortsatt hade vi fått stenberget rakt över bilen.

Efter den skrämmande händelsen vände hon bilen och tog omvägen via Säfsbyn för att komma ut på 245:an bortom den aktuella platsen.

- Vad jag kunde se var killen helt ensam på arbetsplatsen. Det verkade som om han var både sprängare och vägvakt samtidigt.

- Han hade inte ens en röd flagga att vifta med och det fanns inga skyltar som varnade trafikanterna för att sprängning pågick. Man kan ju undra hur de organiserar arbetet.

Urban Eriksson, platschef på vägbygget, tror inte att det handlade om ensamarbete vid det aktuella tillfället.

- Jag har haft semester och känner inte till det här specifika fallet. Men generellt ska två eller tre man vara med när vi spränger. Dessutom använder vägvakterna röda flaggor och vi sätter upp varningsskyltar på båda sidor om platsen, klargör han.

- Men skyltarna är ganska små och det är inte säkert att hon uppmärksammade dem.

För övrigt meddelar Eriksson och de flesta sprängjobben nu är avklarade.

- Det kan kanske komma fram någon mer sten när vi slutför släntningen, slutar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons