Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte första besöket i Dalarna för Claes och Kristin

Annons

Egentligen ville SVT att Lasse Berghagen skulle leda hela spektaklet, men förfrågan gick vidare till den otroligt populära Kristin Kaspersen.

Som därigenom avslutar en svårslagbar tv-period. Eller vad sägs om finalen på Expedition Robinson, Idrottsgalan och nu Melodifestivalen.

Men hur var det då med hennes förhållande till Dalarna?

- I fjol åkte jag Tjejvasan tillsammans med en kompis. Dagen innan loppet beställde vi upp mat på hotellrummet. Eftersom vi hade hört att pasta ger bra energi så slevade vi i oss pasta och kollade på Melodifestivalen. Två mätta melodidamer.

Hur det gick i Tjejvasan?

- Jo, jag startade i sista startgruppen. Jag hade inte skidorna på ordentligt så jag startade absolut sist. Jag slet som ett djur för att komma i kapp.

En kämpainstats som kan komma väl till pass när det nu är dags att leda ännu en av det svenska folkets institutioner.

För att värma upp satsar Kristin Kaspersen på en alldeles egen melodifestival. När hon nyligen spisade samlings-cd:na med festivalvinnare fann hon till sin förvåning att det bara två-tre låtar hon inte kunde.

- Jag älskar Melodifestivalen. Den behövs som balans till allt krig och all oro här i världen. Först Idrottsgalan och nu detta. Det är en ära att leda båda två.

Claes Åkeson lägger ifrån sig sin (finska?) mobiltelefon och uttrycker även han sitt gillande för festivalen.

Men några större minnen av Dalarna har han inte.

När han rannsakar sitt minne är också Åkessons faluminne idrottsrelaterat såklart.

- När jag spelade hockey i Örebro IK var jag där för en hockeyturnering. Det var kanske 15 år sedan. Jag minns att hela laget gick ut på den lokala pizzerian. Det var inte så populärt med tanke på resultatet. Vi vann ju.

Vi får hoppas att rätt lag vinner på lördag.

TIMO KANGAS

Mer läsning

Annons