Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte för sent att fika ute

Annons

- Vi kör på så länge solen skiner och hoppas få en strålande fin september, säger krögaren Magnus Westberg.

Han är mannen bakom Bryggcaféet, Geislerska serveringen, Etc och Rådhusgården. Överlag tycker han att det rör på sig i Falun åt ett positivt håll som bådar gott för framtiden.

- Juni regnade bort, men sedan verkar det ha varit bra shoppingväder som gynnat uteserveringarna inne i stan, summerar Magnus Westberg.

Nästan mitt emot Bryggcaféet, på andra

sidan ån i anslutning till Dalarnas Museum, ligger Kopparhatten Café och Restaurang. Här talar innehavaren Irene Stegemann om en jättebra utomhussommar såväl på Kopparhatten som Café Staberg, och Thunströmska.

Parasoller och partytält har varit lösningen, för att klara skivan även i ösregn. Det har gjort det möjligt för gästerna att njuta av sommaren i alla väder på uteserveringarna i stan.

- Fler turister och många nya gäster har vi på Café Slussvaktarn kunnat glädjas åt i sommar, konstaterar ägaren Vanja Östberg.

Tyvärr har det inte resulterat i den ökade omsättning hon önskat, då det varit mycket folk men ingen riktig köpkraft.

- Dessutom har regnet fallit väldigt olyckligt och förstört flera fredagskvällar med

musik. Det slår hårdare här ute än inne i stan, då folk drar sig för att ut och cykla i regn-

väder, fortsätter Vanja Östberg.

En strålande fin september med fortsatt ljumma kvällar är vad de ansvariga för stadens uteserveringar nu drömmer om. De flesta siktar på att ha öppet hela september

eller så länge gästerna strömmar till och vill sitta utomhus.

En annan dröm är en framtida förbindelse med båt mellan Bryggcaféet, Kopparhatten och Slussvaktarn. En dröm som kan bli verklighet för både Falubor och turister fram-över.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons