Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte för sent att boka påskresan

Annons

Veckorna före och efter påskhelgen är intensiva reseperioder. Ändå går det bra att fortfarande hitta biljetter på tåg, flyg och båtar. Boende i fjällen finns också kvar.

Vissa, till exempel göteborgare och malmöiter, har påsklov nästa vecka.

Andra, till exempel stockholmarna, först veckan därpå.

Många får nöja sig med att ha ledigt från långfredagen till annandagen.

En stor gemensam nämnare är att de ska ut och resa.

Skärtorsdagen och annandagen är de stora resdagarna för SJ.

Det stora trycket ligger på tåg ut från Stockholm, såväl norröver som söderöver. Vissa avgångar är fullbokade. Och de allra billigaste biljetterna kan man som sista minuten-resenär nog glömma. Ju närmare avgång, desto högre pris.

Lars Andersen på SAS hälsar att biljettillgången norrut är rätt begränsad _ men inte hopplös. Exempelvis går det att hitta enstaka platser på flyg från Arlanda till Kiruna på långfredagen.

Till traditionella utrikesmål i påsktider, som Paris, Milano och London, är det dock "ganska fullt". Lättare bokningsläge har Wien, Riga och Dublin.

Viking Line har praktiskt taget fullbokat hela påskhelgen. På färjorna till Helsingfors och Åbo finns bara ströplatser kvar, enligt informationsansvariga Helena Kneck.

Skistar med skidanläggningar i bland annat Sälen, Vemdalen, Åre och Trysil hoppas att de kalla nätterna i fjällen håller i sig ett tag. Det betyder bra före även om snön går över i sorbet på eftermiddagarna. Över själva påskhelgen ser det fullbokat ut, men dagarna före och efter finns boende att finna på alla orter.

Alla reseföretag lämnar samma råd: Håll koll på vår hemsida, lediga platser efter avbokningar kan dyka upp när som helst.

TT

Mer läsning

Annons