Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte för sent

Annons

Det finns ännu möjligheter att i riksdagen införa övergångsregler mot arbetskraftsinvandring från öststaterna. Skam den som ger sig!

Regeringen lovade att återkomma om det skulle bli problem och vi har redan fått stora problem. Bara här i Dalarna har Byggnads hittat hundratals polacker och balter som arbetar svart eller utan kollektivavtal. Det är bara toppen på isberget.

Öststatsarbetarna finns i skogen, på byggen, i transportnäringen, i järnverken, på pappersbruken och i vården, ja snart sagt överallt. De har översvämmat en redan hårt ansträngd arbetsmarknad. Jag tänker än en gång besöka näringsdepartementet och plädera för övergångsregler.

Problemet heter vänsterpartiet. Socialdemokraterna får inte med detta parti i denna fråga. Jag pratade i dag med Camilla Sköld-Jansson, riksdagsledamot för vänsterpartiet. Hon vill absolut inte ha några övergångsregler och hon kallar mig för rasist.

Jag är i vänsterns ögon rasist bara för att jag tycker att man först och främst ska ge jobb till dem som redan finns i vårt land. Dessutom vill hon inte gå med på att ordna beredskapsjobb eller alu-jobb till dem som trängs undan på arbetsmarknaden.

Vi får inte glömma att vänsterpartiet var det drivande partiet när det gällde att avskaffa alu-jobben. Måste jag välja föredrar jag socialdemokraterna framför vänsterpartiet.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons