Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bekant med storken

Annons

Svar till "Ej skåning", 6/4.

Jag får väl börja med att erkänna att jag inte var närmare bekant med storkprojektet i Skåne! Orsaken är förmodligen att storkar inte väcker samma debatt som vargar, mycket få människor är förmodligen emot storkar.

När det gäller fortsättningen av insändarens inlägg så tror jag faktiskt att vi i åtminstone ett avseende står på samma sida, trots att inlägget är ett bemötande av mitt.

Vi har antagligen olika uppfattningar om det är ett allmänintresse eller inte att skapa en stam av "importerade" vargar i Sverige, men vi är nog överens om att skulle det vara ett allmänintresse så bör kostnaden belasta det allmänna. Så är det ju inte i dag. Kostnaden får i huvudsak bäras av de jägare och markägare som råkar drabbas av vargarna.

"Ej skåning" menar säkert inte att till exempel operan ska betalas enbart av dem som råkar bo i närheten av operahuset, och inte heller att sjukvården ska betalas av dem som råkar bo intill sjukhuset. Vi är nog överens om att alla ska vara med och betala eftersom det är ett allmänintresse.

Rimligen bör då insändarskribenten också kräva att alla ska vara med och betala hela kostnaden för vargarna, inte bara de som råkar bo där vargarna drar fram.

Mikael Rosén (m)

Mer läsning

Annons