Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara pang, pang

Annons

- Det är intressant att jobba med barn. De blir lugna när de skjuter, säger ledare och ordförande i Leksands jaktvårdskrets Mases Nils Johansson.

Skebergs jakt- och slaktstuga förvandlades under fredag och lördag till en hajk för natur- och jaktintresserade Leksandsbarn i åldrarna åtta till 14 år.

13 barn (totalt 17 barn) lärde sig en hel del om naturen och förbereds för den stora länsfinalen Akila cup den 24 augusti i Leksand.

Vid jakt- och slaktstugan sköt barnen på fallmått på ett avstånd av 20 meter.

- De lär sig natur, vapenhantering och koncentration. Under fredagen gick vi en viltstig där fåglar, käkben och rådjursklövar identifierades. På lördagen tittade vi på en bäverdamm här i närheten, säger Nils.

Gruppen, som haft flera övningar före hajken, ska träffas varje onsdag fram till den 24 augusti - allt för att slipa natur- och skyttekunskaperna.

Och Leksandsbarnen har skött sig riktigt bra i Akila cup, som för tredje året går i Leksand. I fjol vann Nils dotter Desire tävlingen.

- Trots att utbudet för barn är stort i dag märker vi ett ökat intresse bland barnen. De har också en egen tidning, Akila, som belyser jakt och natur, säger Nils.

Med som ledare under helgen var Sören Fhyr och Nils son Gustav.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons