Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirerad Sege på Grand

Annons

- Det var en otrolig kick att få uppleva. Man blev hur inspirerad som helst.

Sege Johansson, Rättvikstrumpetare i Ludvika Storband, var smått lyrisk när han berättade om sitt nyligen genomförda besök på Kuba, där trumpetspelande sonen studerar musik.

- Kubanerna är fantastiska musikanterna och det var en nytändning med all denna musik överallt, sade Sege.

Nog märktes det att han fått en musikalisk kick av besöket. Möjligen har man extremt kort minne, men jag kan inte erinra mig att jag hört honom spela så inspirerat som vid tisdagens besök hos Ludvika Jazzklubb. Nu kan det i och för sig vara så att omgivningen också tände honom.

Samtliga aktörer den här kvällen spelade på topp. Freddie Dahlman på piano, Bosse Gathu bas och Tomas Hellqvist bakom trummorna såg till att det öste på ordentligt.

Inte minst den sistnämnde imponerade. Han måste vara Dalarnas mest komplette trumspelare. Med betoning på spelare.

Man måste också nämna gästsolisten Thord Önnerud som inviterats till Seges ordinarie kvartett och som ger den ytterligare plustecken.

Det här var säsongsfinal för jazzträffarna i Källarbaren. 50-talet jazzvänner fanns på plats för att lyssna på musiken, som till stora delar hämtats från senare delen av förra seklet.

Den verkliga finalen inträffar i mitten av nästa månad då Ludvika Storband ger konsert på Aveny tillsammans med ingen mindre än Claes Janson. Det bör bli en riktig höjdare.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons