Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insjötjej tog silvermedalj i turism

Annons

u- Vackra omgivningar, något att göra för alla åldrar och alltid tillgång till boende.

Det är Leksands fördelar, beskrivna av en av Europas främsta på turism. Hon heter Linnéa Johnsson, kommer från Insjön och har precis tagit en silvermedalj i ämnet turism.

Ena veckan guldregn, andra veckan silverfest. Det verkar alltid finnas något att fira på Leksands gymnasium.

I går var det dags för de duktiga eleverna på Gästis att till tonerna av Plättlaggen hyllas för sina fina insatser vid tävlingar i Slovenien. På scenen fanns förutom silvermedaljören Linnéa Johnsson, även Elena Göransson som kom på en delad fjärdeplats i serveringsgrenen. Pia Berglund som också kom på en delad fjärdeplats i genren kök, låg hemma i förkylning.

- Det är sjunde gången ni kommer hem med medalj, blir det inte tjatigt? undrade gymnasie- chefen Lars Davidsson.

Läraren Wolfgang Menzel försäkrade att det var lika roligt varje år och att han är mycket stolt över skolans duktiga elever.

Någon mer tävling blir det inte för silvermedaljören Linnea.

- Nej, det räcker nu. Silvermedaljen är en rolig grej som är bra att ha när man ska söka jobb i framtiden, säger Linnéa.

Exakt vad hon kommer att jobba med i framtiden är dock inte helt säkert.

- Ingen aning! Jag har svängt från allt mellan dagisfröken till polis. Nu är jag inne på turism, vi får se vad det blir. Jag vill i alla fall jobba med människor, inte stå bakom en disk eller sitta bakom ett skrivbord.

Helt klart är dock att det bär av till Nya Zeeland i vår.

- Det stämmer, jag ska göra min praktik där. Boendet är redan ordnat och nu håller jag på att söka praktikplats på något hotell. Det ska bli jättespännande! Nu gäller det bara att få ihop pengar, berättar Linnéa Johnsson.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons