Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insjöjätten fortsätter att växa

Annons

Borås - det klingar postorder och lite hemmaplan för Clas Ohlson?

- Njae, men vi har mycket samspel med andra postorderföretag genom svenska postorderföreningen som har sitt säte i Borås, och där jag är vice ordförande, men det har inget med vår etablering i Knalleland att göra, säger Gert Karnberger, vd för Clas Ohlson AB.

Knalleland - vad är det egentligen?

- Det är ett starkt köpcentra som bara under de senaste åren genomgått en kvalitets- och ansiktslyftning och utvecklats till en mycket högklassig nivå. Vi är mycket glada för att vi är med där. Butiken öppnar i oktober.

Så nu blir det "postorderutbyte" - en Ellosbutik i Insjön kanske?

- De som satsar på nya butiker av postorderföretagen är ju vi, men vill de etablera sig i Insjön så är de givetvis välkomna upp...

Clas Ohlsons nyetableringar börjar bli vardagsmat?

- Ja, det kan vara lätt att bli fartblind, men i och med att vi är börsnoterade så ska vi tala om vad som händer - och så vill vi ju tala om det också. Att vi etablerar oss i Borås är väldigt bra för Dalarna, Insjön och Leksand. Varje etablering alstrar inte bara nya jobb i butiken utan tre-fem nya befattningar i Insjön.

Hur länge kan ni fortsätta enligt er målsättning, att etablera 3-5 nya butiker per år?

- Vi ser ingen direkt bortre gräns. Det finns mycket terräng kvar i både Norge och Sverige, och Finland är ju helt orörd mark.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons