Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insjöbor diskuterade planer kring vägbygge

Annons

En fråga som diskuterades var en eventuell väg för tung trafik öster om samhället. Vägen ingår inte bland vägverkets första åtgärder men finns med i kommunens detaljplan för möjliga framtida projekt. Flera uttryckte att det vore en bra lösning.

Planerna på en rondell vid södra infarten mötte motstånd från Roland Jacobs, vd på Insjöns väveri, som ansåg att det blir svårt med parkeringar för deras besökare.

Några undrade om rondellerna blir stora nog för att klara tung trafik. Vägverket svarade att det är beräknat och ska gå bra. Några påpekade att det blir krångligt att ta sig till Insjöstegen och pizzerian, särskilt norrifrån. Boende i Tunsta uttryckte oro för att området blir avskärmat och det kan bli långa omvägar.

Bertil Willhans sade att förslaget bygger på ett förslag från 70-talet, och med andra ord är en 30 år gammal lösning. Han ansåg det dumt att blanda tung trafik med turisttrafik som till exempel ska till Clas Ohlson.

En idé som framkom var att OK-byggnaden rivs och skapar plats för en bättre infart till Clas Ohlson, då får bilister två tillfällen att svänga av.

Vägprojektet beräknas kosta 50 miljoner med de åtgärder som ingår hittills. Skriftliga synpunkter på vägbygget ska vara inne den 29 augusti.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons