Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling till nytt tält

Annons

Bedrövelsen var stor när barnen i klass F1A på Hälsinggårdsskolan läste i Falu Kuriren om vandaliseringen på Roxnäs udde. Vinterns alla friluftsdagar har förlagts till udden med tältet som en given samlingsplats och ett uppskattat vindskydd.

- Tältet var ett mysigt fikaställe och det luktade så gott där inne, säger Max Hellberg.

Klasskompisarna nickar instämmande.

Men nu har bedrövelsen ersatts av beslutsamhet. I morgon startar en insamlingskampanj med mål att ersätta skadorna. Alla barn får lappar med sig hem där familjerna erbjuds att lämna ett bidrag.

- Det här måste ske helt frivilligt, men vi har märkt att engagemanget är stort och Roxnäs udde ligger i allra högsta grad i skolans intresse, säger Anna Lindquist.

- 70 000, som ett nytt tält kostar, är inget vi skrapar ihop men vi kanske kan ge huliganerna lite dåligt samvete, fortsätter hon.

Hittills har Hälsinggårdsskolans låg- och mellanstadium samt Hosjöskolan engagerat sig i insamlingen. Förhoppningen är att även företagen i närheten ska bidra.

Tältets ägare, krögaren Lars Lilliemarck blir rörd av barnens engagemang.

- Jättegulligt av dem. Jag vet inte vad jag ska säga, säger han innan han fortsätter:

- De kanske inte ska samla in något till mig utan till Roxnäs i stället på något sätt. Det behövs ju fler bord till exempel.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons