Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandymatch urartade i misshandel

Annons

En innebandymatch i Maserhallen slutade med att tre ynglingar gav sig på tre av sina motståndare med struptag, slag och sparkar. Nu åtalas de för misshandel.

Händelsen inträffade den 28 oktober i samband med en innebandymatch i Maserhallen.

Enligt åklagaren har en 20-årig innebandyspelare gett sig på två av sina motståndare. Den ene fick ta emot slag i ansiktet och på ena axeln av en innebandyklubba. Den andre gav sig 20-åringen på med struptag och flera knytnävsslag i huvudet.

Samme offer fick också ta emot hoppsparkar i ryggen av en 16-årig yngling medan en 18-åring gav sig på en tredje innebandyspelare med slag på axeln och i magen med en klubba.

Våldet orsakade bland annat smärta, ömhet och blåmärken hos offren.

20-åringen förnekar misshandel medan 16-åringen erkänt gärningen. 18-åringen medger att han knuffat sitt offer i magen med innebandyklubban.

Samtliga åtalade är hemmahörande i Borlänge.

Ingen misstänkt för knivskärning

u Omständigheterna är fortfarande oklara vad gäller knivskärningen av en ung man, som inträffade vid Sportfältet tidigt på onsdagsmorgonen.

I går hade fortfarande inget riktigt förhör med offret hållits, men krimjouren fick under kvällen uppdraget att göra det. Först i dag, fredag, kommer polisen att besluta vad som vidare ska göras i utredningen.

För närvarande finns ingen misstänkt för överfallet.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons