Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandycup som skolprojekt

Annons

Thomas spelar själv i Digers och det var förra året som han hörde sin tränare prata med en annan tränare om att ett av Digers flicklag skulle få lov att läggas ned, eftersom det inte fanns någon som ville träna dem.

- Jag tyckte att det var synd och sa att jag kunde ta över, säger Thomas som är inne på sin andra säsong som tränare för flickor födda 1993-97.

- Det har gått bra, över förväntan, säger han.

Thomas går sista året på barn- och fritidsprogrammet på S:t Mikaelsskolan och när det blev dags för projektarbetet ville han göra någonting för sitt lag och för klubben.

- Allt vi har tjänat på cupen går till laget, säger Thomas som vill jobba inom skolan efter studenten. Gärna som lärare eller hjälplärare på mellanstadiet. Han trivs med att vara innebandytränare.

- Det är lärande att ta hand om barn och ungdomar och få följa med i deras utveckling.

Och det märks att tjejerna i laget är nöjda med sin tränare.

- De tycker att det är kul, till och med när vi förlorar, säger Thomas som har haft mycket organiserande att göra, trots att det var en relativt liten cup. Digers slutade fyra av fem lag, vann gjorde gästerna från Domnarvet. Lagen som deltog spelar alla i samma serie som Digers.

- Jag frågade lagen vi mötte i serien om de var intresserade av att vara med. Jag tycker att det blev lagom stort för att vara första gången, ett hundratal barn har deltagit och ett tiotal föräldrar har hjälpt till, säger Thomas, som tycker att han har lärt sig mycket av att anordna turneringen.

- Jag har lärt mig hur mycket jobb det krävs för att arrangera en cup. Och så har jag lärt mig mycket om ekonomiska saker, säger Thomas.

Förhoppningsvis kommer hans projekt att leva vidare även i framtiden. Thomas har pratat med Digers om en fortsättning på cupen nästa år. Och trots att årets upplaga är avslutad och priserna utdelade, har Thomas fortfarande en hel del jobb kvar innan projektet är avslutat för hans del.

- Ja, först ska det plockas ihop här, säger han och pekar ut över sporthallen.

- Och sedan ska jag skriva en utvärdering av mitt arbete.

SOFIA HOLMSTRÖM

Mer läsning

Annons