Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Eriksson

Annons

Ingvar Eriksson, Jons, Tyskbo, Stora Skedvi, har avlidit, efter en tids sjukdom.

En trofast, ärlig vän och arbetskamrat sedan april 1963, då jag började min anställning som maskinist vid vårdanstalten Älvgården inklusive förhyrda Näs kursgård. Ingvar hade 1962 börjat sin anställning som skogsförman, vilket innebar att med sex patienters hjälp, sköta i första hand Älvgårdens skogar, samt avverka åt omkringliggande skogsägare. Ett arbete som Ingvar skötte med stor yrkeskunskap och plikttrohet.

1982 då Älvgården fick landstinget som huvudman tjänstgjorde Ingvar som nattvakt fram till pensioneringen 1989.

Hans stora fritidsintresse var skog, jord och trädgård samt fisk, många var de gäddor han med sin ryssja fångade i Flinesjön. Gäddorna var förstås rensade och klara att lägga i stekpannan, när vi arbetskamrater blev trakterade den färska fisken.

Inte att förglömma de många och vackra blombuketter, som han gav bort, från sin alltid prunkande trädgård. Med den stora arbetskapacitet han hade, blev det även tid att ställa upp för sin syster Ingrid med familj, vid den stora gården Duvåkers i Husby. Där fanns det outtömliga arbetsuppgifter, vilka han skötte, trots sjukdom de senaste åren.

Ja, mycket av tacksamhet skulle skrivas om Ingvar. Vi arbetskamrater, släktingar och vänner minns bland mycket annat "fint" hans välsmakande middagar vi fick avnjuta.

För min personliga del, är jag tacksam för att under de senaste åren, så gott som varje vecka, fått besöka Ingvar i hans vackra hem i Hedemora.

Mina tankar går till Ingvars släktingar.

Vi arbetskamrater, släktingar och vänner vördar i tacksamhet Ingvars minne.

Folke Gullersbo

Mer läsning

Annons