Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Damm lämnar s-uppdrag

Annons

Ingvar Damm, socialdemokratiskt toppnamn i Hedemora, hoppar av alla tunga politiska uppdrag.

- Det är två orsaker till att jag lämnar uppdragen. Den främsta anledningen är mitt arbete som ombudsman. I och med att en kollega blivit sjuk har arbetet blivit mycket intensivare, säger han.

Dessutom håller Metall och Industrifacket, där Ingvar Damm är ombudsman att förbereda en sammanslagning. Något som också inneburit extra arbete.

Inför förra valrörelsen var Ingvar Damm kandidat till kommunalrådsposten i Hedemora. Men i och med att socialdemokraterna gjorde ett dåligt val blev han kvar som ombudsman.

- På slutet har det inte heller varit inspirerande att arbeta med partipolitik i Hedemora, säger han. Därför får andra krafter ta vid. Dessutom handlar det om intresse, engagemang, och inspiration. Då måste det finnas en vilja att arbeta, jag har inte de krafterna.

Ingvar Damm säger att han inte har några planer att fullfölja avhoppet och lämna socialdemokraterna:

- Nej, absolut inte. Jag ska naturligtvis vara kvar som medlem. I stället handlar det om nedtrappning, jag tar en politisk time out.

Nu lämnar han uppdragen i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kommunstyrelsens serviceutskott, kommunfullmäktiges valberedning, och Hedemora Näringslivs Intressenter.

Ingvar Damm blir dock kvar som ordförande i Husby-Stjärnsunds s-förening.

- Där har jag mina politiska rötter och det politiska basarbetet är viktigt.

Han blir också kvar som ledamot i Hedemora Energi AB:s styrelse samt i hemvärnets förtroendenämnd.

Oppositionsrådet Jan Stagenmark säger i en kommentar att han beklagar avhoppet.

- Det är tråkigt, men när arbetet lägger hinder i vägen blir det svårare. Men jag hoppas att han så småningom kan komma tillbaka, Ingvar Damm är en bra politisk kraft, säger Jan Stagenmark.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons