Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget vapen i Mockfjärd

Annons

Polisen hittade inte det så kallade Mockfjärdsvapnet den här gången heller. Revolvern som användes vid ett rån i Mockfjärd i Dalarna 1984 har länge varit intressant för Palme-utredningen. En kula som avlossades vid postrånet har samma blysammansättning som de kulor som hittades på Sveavägen efter mordet på statsminister Olof Palme 1986.

Enligt en av rånarna kastades revolvern i en sjö nära Mockfjärd, men polisen har aldrig hittat något vapen. Nyligen fick polisen tips om att det skulle finnas på en annan plats, men dykningarna har precis avslutats.

- Vi har dykt på den plats som senaste tipset angav, utan att det gett några resultat, säger rikskriminalens chef Lars Nylén till Ekot. (TT)

Kritik mot

förslag om

kärleksvisum

KÖPENHAMN

u Kärleken ska ge en genväg till uppehållstillstånd i Danmark, fast bara för människor från vissa rika länder. Det är kontentan i ett hårt kritiserat förslag från landets borgerlige integrationsminister Bertel Haarder (Venstre) .

Enligt den danska tidningen Politiken vill ministern teckna ett avtal med Japan, USA och Kanada om att medborgare i dessa länder ska kunna få bättre möjligheter att få uppehållstillstånd, förutsatt att de är tillsammans med en dansk.

Både jurister och politiker dömer ut förslaget som diskriminerande. (TT-Ritzau)

Fortsatt

tapp för s

STOCKHOLM

u Socialdemokraterna tappar väljare och moderaterna går framåt i Sifos senaste väljarbarometer.

Socialdemokraterna, som gått bakåt de senaste fem månaderna, ligger nu på 36,6 procent. Så sent som i februari fick partiet 41,7 procent av väljarnas röster.

Socialdemokraternas partisekreterare Lars Stjernkvist är inte förvånad över att opinionsmätningarna visar upp en negativ trend för socialdemokraterna. (TT)

TT

Mer läsning

Annons