Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt industrihus

Annons

- Det rullar på rätt friskt för näringslivet i kommunen, sa Magnusson men berättade att det inte är aktuellt för kommunen att bygga något nytt industrihus.

- Det blir så dyrt att ingen har råd att hyra där, byggmarknaden i kommunen är överhettad just nu.

Magnusson tror ändå att det ska gå att hjälpa företagare med lokaler.

- Kanske vi kan köpa och andra bygga nytt.

Som exempel berättade Magnusson att kommunen köpte Nimatopaals fastighet förra året för 2 miljoner kronor och nu sålt den till Dala Järna Företagskonsult för 1,7 miljoner kr.

- Vi gör en reavinstförlust men de pengarna får vi igen om företaget får fler anställda, menade Magnusson.

Kommunen har också köpt slakterifastigheten i Järna. Meningen är att den ska säljas till jordbrukare som vill få fart på slakteriet igen.

Gunnar Magnusson tycker att det är ett bekymmer att det ibland är svårt att få bankerna att låna ut pengar då någon ska starta en ny verksamhet.

- Det borde vara möjligt att utveckla träprodukter här och det finns folk som vill starta sådan verksamhet men banken har sagt nej.

Maj Karlsson som arbetat som platschef på förskolan Triangeln första delen av 1990-talet hjälper nu till med EU-ansökningar för kompetensutveckling.

- Jag har hemskt mycket att göra just nu, förklarade hon.

Företagarnas Eivor Sterner berättade att det ska bli flera pubaftnar under våren.

- Det är meningen att folk ska kunna träffas informellt och prata med varandra, kanske knyta nya kontakter, förklarade hon.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons