Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt i mordutredningen

Annons

Åklagare Per-Göran Persson är fortfarande förtegen om hur mordutredningen fortskrider. Men det står klart att den misstänkte 23-åringen har en flickvän och att han befann sig med henne i Vikmanshyttan när polisen hämtade honom till förhör söndagen den 21 juli. Efter förhören greps han av polisen och anhölls sedan av åklagare. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet på Violeta Godevska och sitter häktad.

Finns det några fler misstänkta?

- Jag vill inte kommenterade den uppgiften, säger Per-Göran Persson.

När 23-åringen häktades första gången sa du att det inte fanns några andra misstänkta.

- Jag vill inte kommentera det.

Det har också framkommit att polisen har letat efter nycklar som leder till restaurangen. Dagarna efter mordet sökte polisen igenom området bakom restaurangen med metalldetektorer. Detta bekräftar Per-Göran Persson.

- Vi har undersökt vilka personer som har tillgång till nycklar som leder till restaurangen. Polisen har letat efter föremål i restaurangens omgivning.

Gjordes det några fynd?

- Nej, inga större.

Per-Göran Persson har dessutom fått uppgifter om att Violeta Godevska ville ta ut skilsmässa och att hon ville sälja restaurangen. Men han kan inte bekräfta om detta stämmer.

Är detta omständigheter ni kommer att utreda?

- De kan bli intressanta för utredningen, säger Per-Göran Persson.

De fynd som gjordes förra veckan genomgår fortfarande analyser på Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Framsteg i utredningen har inte gjorts och om bevisen räcker för att hålla kvar den misstänkte mannen i häktet kan ännu inte Per-Göran Persson svara på.

- Vi jobbar efter hypotesen att utredningen ska leda till åtal, säger han.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons